Welkom bij dameskoor Pro MusicaDiverse activiteiten


Concert Nonke Buusjke 22 september 2019

Met het geluk van een zonovergoten dag hebben wij deze zondag een concertje gegeven in Nonke Buusjke.
Jongere en oudere mensen waren naar ons komen kijken en luisteren.
Onze Beschermvrouwe Wilma Veltrop was ook aanwezig.
In de buitenlucht is het anders zingen als binnen natuurlijk, vooral de wind speelde ons af en toe parten zodat het geluid van onze stemmen soms verwaaide naar een andere richting dan naar de mensen.
Maar onze stemmen klonken goed onder de bomen en de reacties waren positief.
Het was er reuze gezellig en de liedjes waren variërend.
Met in de pauze een kop koffie of thee en een stuk lekkere eigen gebakken vlaai was het een geslaagde middag.
De dames van ons koor hebben er van genoten en naar wij hopen de toeschouwers ook.
Een groepje dames en hun partners zijn nog een uurtje blijven zitten na onze uitvoering om lekker even na te praten.
Andere dames keerden weer huiswaarts zo ook onze dirigent die in het begin van de avond nog een concert op zijn programma had staan met een van zijn andere koren.
Dank aan de mensen die er waren.

Tot slot: voor herhaling vatbaar in deze mooie omgeving!
Tiny Slangen.


Uitvoering Beek Genhout 2019

Zondag 16 juni mochten wij de woordviering opluisteren in de Hubertus kerk in Beek Genhout.
Wat een prachtige kerk met mooi geschilderde gewelven en plafond.

Ondanks het vroege tijdstip 8.45 uur waren wij in opper beste stemming aanwezig om onze stemmen op te warmen voor deze viering. Om 9.30 uur begon de dienst met Prais the Lord gevolgd door de Mis Madre Theresa geschreven door onze dirigent Jan Zaad ter gelegenheid van ons 40 jarig bestaan. Als tussengezangen zongen wij An Irish Blessing, Dies Sanctificatus, en Ave Verum Corpus.

Als slotlied zongen wij nog Gloria Alleluia in een mooie pittige uitvoering.
Het was een feest om deze dienst te zingen. Aan het applaus te horen hebben de parochianen er net zo van genoten als wij. Wij gingen dan ook voldaan en tevreden naar huis.


Paasviering 2019

Woensdag 17 april was onze jaarlijkse paasviering.
We hadden eerst nog een halve repetitie en daarna kon iedereen plaats nemen aan de tafels die er op z’n “paasbest” uitzagen met de gekleurde eieren, het paasbrood en de chocolade eitjes. Mia Stalmans had voor iedereen een haasje gehaakt en dat maakte het geheel nog feestelijker.

Eerst werden, zoals gebruikelijk bij de paasviering, onze jubilarissen gehuldigd. Dit waren Mia Stalmans 12½ jaar, Antoinette Hanssen 25 jaar, Berthie Kuijpers en onze Beschermvrouwe Wilma Veltrop beiden 30 jaar. De dames werden met een persoonlijk praatje bedankt voor hun inzet en betrokkenheid bij het koor. Wilma Veltrop werd bedankt voor haar advies en raad in de afgelopen jaren en voor het zo gastvrij ontvangen van het bestuur dat elke maand de vergadering bij Wilma thuis houdt.
Zij kregen allen een boeket bloemen aangeboden, tevens kreeg Antoinette Hanssen de glazen solsleutel voor haar 25 jarig lidmaatschap.
Nadat de dirigent en de leden de jubilarissen hadden gefeliciteerd werd er naar hartenlust gekupt en lieten we ons al het lekkers goed smaken.
Het was een wederom een gezellige avond en iedereen ging tevreden huiswaarts.
Hieronder een aantal foto's die illustreren hoe gezellig het weer was.

Loes van Deenen

Schinveld Zingt 3e editie

Zondagmiddag 7 april 2019 ging om 14.00 uur de 3e editie van 'Schinveld Zingt' van start, ditmaal georganiseerd door koor Pro Musica. Het concert begon met het gezamenlijk zingen van Let us Sing together. Het klonk mooi en het in canon zingen ging ons ook goed af.
Nadat Tiny Slangen iedereen welkom had geheten kondigde ze als eerste de Jeugdzanggroep Like 2 Sing o.l.v. Angelique van Schendel aan, die met veel enthousiasme moderne muziek ten gehore brachten.
Al snel daarna gingen de gordijnen open voor Mannenkoor Oranje o.l.v. Anton Kropivšek dat opende met twee romantische werken uit Kroatië.
Oranje deed een paar stappen terug en ineens stonden en zaten ze in een soort gelagkamer en brachten daarbij een drietal drinkliederen met als laatste het lied Der Hammerschmied, met een echte smid die op de maat op een aambeeld sloeg.
Na een pauze van ongeveer 20 minuten was Gemengd Zangkoor Levenslust o.l.v. Andrea Mohr aan de beurt, die vijf werken zongen met o.a. Don't cry for me, Argentina en Santa Lucia.

Vrouwenkoor Pro Musica o.l.v. Jan Zaad was als laatste aan de beurt en ook wij zongen een vijftal liederen. Miss Granny-Blues kwam mooi uit de verf.
De concertmiddag werd afgesloten met het lied D’r Lammendam van Joep Rademakers, gezamenlijk gezongen door Gemengd Zangkoor Levenslust, Mannenkoor Oranje en Vrouwenkoor Pro Musica. Heel erg mooi klonk het in de zaal en het was een goed idee om dit samen te zingen.
Tiny Slangen die tussendoor de koren aankondigde, deed ook het slotwoord en bedankte iedereen voor hun komst en al diegenen die hadden bijgedragen aan deze mooie concertmiddag en riep het publiek op om ook te komen zingen in de diverse koren.
Nadat er bloemen en wijn waren overhandigd voor de dirigenten en de instrumentalist werd deze mooie concertmiddag beёindigd.
Helmie Borger


Jaarvergadering 20 maart 2019

Woensdag 20 maart is onze jaarvergadering geweest. Na een halve repetitie begonnen wij om 20.30 uur eerst met een kopje koffie en een stuk vlaai aangeboden door ons aftredend bestuurslid Finy Hennen.
Zij gaf aan om voorlopig de absentielijst te blijven bijhouden en de kaarten bij lief en leed te verzorgen.
Finy werd bedankt voor haar trouwe dienst de afgelopen 12 jaar en kreeg een boeket bloemen van het koor plus een bon van de mede bestuursleden aangeboden. Helaas was er niemand die haar functie wilde overnemen, enkele leden zouden er nog eens over nadenken. Annie Gebben kreeg nog een bloemetje aangeboden omdat er nooit tevergeefs een beroep op haar wordt gedaan bij het openen van de FaSiLa voor het halen en terugbrengen van de piano. De vergadering is rustig en gezellig verlopen.
Toos Verlaan

Wandeltocht op vrijdag 15 februari 2019

Het was weer zover, onze winterwandeltocht kon van start gaan.
Om 14.00 uur melden we ons bij Wilma Veltrop, onze beschermvrouwe, om van daaruit te vertrekken.
wandelschoen Het was heerlijk zonnig weer 17 graden het leek wel lente.
Het wandelcomité had weer een mooie route uitgezet, dus gingen we gezellig kletsend op pad. We liepen via de Belleboom het bos in, langs vele kleine paadjes genietend van de heerlijke bosgeur en het prachtige weer.
Na anderhalf uur gewandeld te hebben was het eind punt weer bij Wilma waar we ons de lekkere soep met stokbrood en kruidenboter lieten smaken. De sfeer was weer als vanouds gezellig en ongedwongen.
Als afzakkertje namen sommige een klein borreltje en togen we weer huiswaarts. Echt weer een activiteit om met voldoening op terug te kijken.
Wilma bedankt voor je gastvrijheid Mia, Annie en Kitty ook bedankt voor jullie inzet.
Toos


© Pro Musica links AVG